Skapa en mysig läshörna

Drömmer du om att ha ett eget bibliotek? Om du inte har ett rum som du kan inreda som bibliotek, vilket de flesta av oss inte har, så kan du satsa på att skapa en riktigt mysig läshörna. Gör en del av ditt vardagsrum eller arbetsrum till ett minibibliotek där du kan njuta av bra böcker.

1# Skön sittplats

Om du ska satsa på en eller två läsfåtöljer eller en soffa beror på hur mycket plats du har och vilka möbler som du vill använda. Om du vill att din läshörna ska ha en mer klassisk (brittisk) stil ska du satsa på buteljgrönt, brunt, svart eller vinrött tyg, gärna i sammet eller läder. Du kan med fördel köpa en fräsch fåtölj på second hand. Vill du hellre skapa en modern läshörna satsar du på ljusa möbler. Om du gillar att dricka te eller kaffe när du läser bör sittplatsen inte vara för ljus. Det är svårt att inte råka spilla.

2# Skapa känsla med posters och tavlor

För att skapa en riktigt skön och personlig känsla i din läshörna ska du köpa snygga posters som passar till din favoritgenre, eller posters på bokomslag. Du kan också köpa ramar och sedan sätta in bilder på kända författare eller dina älsklingsmänniskor. Du hittar både posters och ramar på sköna https://dearsam.se/ som har allt för dina väggar.

3# Din bokhylla

Huruvida du ska ha en bokhylla eller inte beror på hur stor läshörna som du har. Om du skapar en läsplats i ett mindre hörn vill du bara ha snygga väggdekorationer på väggarna, inte en bokhylla. Trots att böcker är vackra och ger en skön vibe, så är det jobbigt att koncentrera sig om det är för rörigt. Då är det bättre att bokhyllan/hyllorna är placerade på annan plats. Kanske så att du kan se dem. Är din läshörna däremot lite större, kanske ett helt rum, så är det härligt att också ha en bokhylla med böcker. Skapa ett läsutrymme som både är mysigt och luftigt på samma gång.

4# Lampan

För att kunna se när du läser behöver du en läslampa, helst en golvlampa med mycket personlighet. Införskaffa en läslampa som passar resten av stilen. Du kan hitta fina läslampor på second hand, om du vill att lampan ska ha patina.