Böcker om ledarskap

Oavsett inom vilket område du vill få större kunskaper kan du bland annat läsa dig till dessa kunskaper. I tidigare inlägg har vi tipsat dig om böcker som ger dig kunskaper inom städning och böcker som ger dig större kunskaper inom hemmafix. Är du intresserad av hur du kan bli en bättre ledare kan du gå en ledarskapsutbildning, men du kan också läsa böcker som ger dig bra kunskaper och insikter på ämnet ledarskap. I det här inlägget vill vi ge dig några tips på böcker som kan vara användbara om du vill lära dig mer ledarskap.

Gruppsykologi

 

För att du ska kunna leda en grupp är det bra om du förstår psykologin bakom hur en grupps dynamik fungerar. En bok du bör spana in då är boken Gruppsykologi – om grupper, organisationer och ledarskap som är skriven av Lars Svedberg. Förutom att boken berättar om grupper går den även igenom organisationer och ledarskap.

Att skapa effektiva team

I boken Att skapa effektiva team : en handledning för ledning och medlemmar, som är skriven av författaren Susan A. Wheelan, får du svaret på hur du kan tänka för att skapa och leda ett högpresterande team och hur du som ledare ska hantera gruppen under olika förutsättningar och situationer.

Nya perspektiv på organisation och ledarskap

Om du är intresserad av det teoretiska bakom hur man leder en organisation och ledarskap är boken Nya perspektiv på organisation och ledarskap, som är skriven av författarduon Lee G Bolman och Terrence E Deal, den bok du bör kolla upp. I den här boken får du många värdefulla perspektiv på organisation och ledarskap.

Ledarskap och organisation

I boken Ledarskap och organisation, som är skriven av författaren Maria Bergengren, får du veta mer om hur du kan tänka för att möta människor som individer. Men också i en organisation och i grupp. I den här boken får du många bra tips på hur du skapar ett arbetsklimat som uppmuntrar samarbete, engagemang och kommunikation.

Coachande ledarskap

Att vara ledare kan innebära en hel del utmaningar i vardagen. I boken Coachande ledarskap : för samarbete, effektivitet och hälsa, som är skriven av författaren Hilmar Thór Hilmarsson, får du tips på verktyg och metoder som kan hjälpa dig att lösa de problem som uppstår på en arbetsplats.

Börja göra

En annan bok vi vill tipsa om som ger dig bra färdigheter inom ledarskap är boken Börja göra – en handbok i ledarskap, medarbetarskap och medarbetarkommunikation som är skriven av författarna Emma Egnell, Johan Book och Niklas Delmar. I den här boken får du många bra tips på hur du får saker gjorda och hur du engagerar dina medarbetare för att de ska bli mer effektiva i sitt arbete. Dessutom får du tips på hur du stöttar dina medarbetare i deras utveckling.

Ledarskap

Den sista boken vi vill tipsa dig om är boken Ledarskap som är skriven av författarna Stefan Sveningsson och Mats Alvesson. I den här boken får du en nyanserad bild på ledarskapets betydelse i organisationer samt forskningen bakom.