Så får du en snygg bokhylla

Många drömmer om att ha en lika snygg och välfylld bokhylla som man ser på social medier, på tv eller på film. I det här inlägget har vi samlat några tips på hur du får en snygg bokhylla.

Organisera

Det bästa du kan göra för att få en snygg bokhylla är att organisera dina böcker. Du kan välja att sortera dina böcker efter författare, färg eller storlek på böckerna. Du kan också organisera dina böcker efter genrer, som man gör på bibliotek.

Väggar

För att din bokhylla ska få den uppmärksamhet den förtjänar är det viktigt att den ser bra ut mot den vägg den står emot. Du kan välja att din bokhylla går i samma färg som väggen och på så sätt smälter in i den. Men du kan också välja att bokhyllans färg är en annan än väggen. Om du till exempel har tapeter i ett färgglatt mönster är det snyggt om bokhyllans färg är mer neutral. Det går att få tag på snygga tapeter i fysiska butiker som säljer färg och tapeter. Men det finns också de butiker som finns online. Ett bra exempel på en webbutik är Familjetapeter, de har många olika sorters snygga tapeter att välja bland.

Inredning

Förutom att din bokhylla kan innehålla böcker kan den även innehålla inredning. En bokhylla som innehåller inredning känns både mer trendig och hemtrevlig. I din bokhylla kan du till exempel inreda med snygga lampor, mysiga ljus och växter. Andra exempel på inredning som är snyggt att ha i bokhyllor och som dessutom fyller en funktion är bokstöd. Bokstöd används för att inte böckerna ska falla från bokhyllan. Det finns bokstöd som består av enkla pinnar om är mer anonym, men det finns också bokstöd i olika former och figurer. Om du har plats i din bokhylla kan det vara värt att ha lådor för förvaring.