Böcker om hemmafix

Om du går i tankarna att du vill fixa ditt hem finns det en hel del böcker som kan vara värda att läsa innan du gör det. Men något som kan vara bra att komma ihåg är att en del moment bör lämnas över till en professionell person som har både kunskapen och erfarenheten. Om du till exempel aldrig har målat förut kan det vara värt att anlita en målare. För att hitta en målare i din närhet söker du till exempel efter målare i stockholm om du bor i Stockholmsområdet. Med det sagt är det hög tid att vi ger dig tips på böcker som handlar om hemmafix.

 

Byggnadsvård

”Byggnadsvård: hur du får tid, råd och kraft att restaurera ditt hem” är titeln på en bok som är skriven av författaren Erika Åberg. Erika Åberg har en lång erfarenhet kring allt som har med byggnadsvård att göra. Dessutom har vi kunnat se henne som byggnadsvårdsexpert i Svt:s stora succé ”Det sitter i väggarna”. Boken innehåller tips på hur du kan tänka när du ska restaurera ett hem och hur du kan renovera på ett hållbart sätt.

Stoppa, klä om och renovera möbeln

Om du vill lära dig mer om hur du klär om och renoverar möbler är boken ”Stoppa, klä om och renovera möbeln” av författarduon Uno Eriksson och Lise-lotte Boström den bok du bör spana in. Boken innehåller tips och guider på hur du kan ge gamla möbler ett nytt liv.

Beautifully Organized

Det här med att organisera sitt hem är inte alltid det lättaste. I boken ”Beautifully organized” av författaren Nikki Boyd får du massor av värdefulla tips på hur du kan tänka för att organisera ditt hem på ett praktiskt och hållbart sätt som får dig att trivas i ditt hem ännu bättre och blir mer inbjudande för gäster.

Martha Stewart’s Homekeeping Handbook

En av de mest sålda böckerna som berör ämnet hemmafix kom ut år 2006 men ligger än idag i topplistorna. Boken ”Martha Stewart’s Homekeeping Handbook” är skriven av författaren och entreprenören Martha Stewart. Boken ger dig tips och råd för hemmets alla rum och hur du bäst tar hand om ditt hem oavsett vilken storlek du bor på.

Stora boken för hemmafixaren

Sist men inte minst har vi boken ”Stora boken för hemmafixaren” som är skriven av författarna Daniel Röös och Karin Hedin Röös. Som bokens namn redan har berättat är denna bok fylld av tips för dig som har ett intresse av att fixa hemma själv på egen hand. Boken innehåller allt du behöver veta om hemmafix och ger dig bra kunskap kring ämnet.