3 tips på hur du skriver en bra bok

Varje person med en historia att berätta kan skriva en bok och få den utgiven. Den svåraste biten är inte att få den utgiven, utan snarare att komma igång och börja skriva regelbundet.

 

Kom igång med en egen arbetsplats

 

Först och främst bör du skapa en bra arbetsplats där du kan fokusera 100 procent på att skriva. Till din hjälp har du Helio kontorshotell som erbjuder flexibla arbetsplatser, coworking och kontor. Ett medlemskap hos Helio låter dig ha ett eget skrivbord, ett helt eget rum eller sitta på en öppen plats – du bestämmer! Här ingår event, föreläsningar och möjligheten att träffa hundratals andra medlemmar som kan motivera dig. Dessutom ingår i medlemskapet ekologiskt kaffe, frukt, supersnabbt wifi och inte minst glada community managers som hjälper dig med allt du behöver.

 

När du har en plats att skriva från finns det ett antal tips som hjälper dig att börja skriva regelbundet och hålla dig motiverad. Se till att du har en idé om din berättelse med en färgstark karaktär och realistiska konflikter innan du skriver.

Läs vidare för att kika på tre tips som gör dig mer framgångsrik och produktiv i ditt skrivande!

3 tips som gör dig produktiv

1. Avgör vilka mål du har – För att förbli fokuserad och produktiv är det bra att vara ärlig mot dig själv angående dina mål. Vilka är dina skäl till att skriva boken? Ser du det som en lättsam hobby eller drömmer du om att skriva nästa bästsäljare? Oavsett vad dina mål är så kommer dina fastställda mål hjälpa dig att vara fokuserad under hela skrivprocessen.

2. Sätt upp dagliga mål – Sätt upp konkreta mål istället för att skriva när du känner för det eller får plötsliga kreativa infall. Dina mål bör vara baserade på din skrivhastighet och på hur mycket tid du har. Sätt upp mål som du vet att du skulle kunna klara av. Istället för att chansa på tio sidor om dagen är det bättre med en sida som du garanterat klarar av.

3. Schemalägg din dagliga skrivning – Utöver ditt dagliga mål bör du också ha en bestämd tid som du skriver. Blockera en tid på dagen där du bara ägnar dig åt skrivning.