Böcker som handlar om städning

Att städa och hålla ordning i hemmet är något som kanske inte känns som det roligaste att göra efter en lång dag på jobbet. De som har möjlighet kan ju använda sig av en städfirma. Ett exempel på en städfirma är qleano.se/ som hjälper till med både hemstädning, kontorsstädning och flyttstädning. Men att städa är något som de allra flesta av oss behöver göra själva och för att hålla motivationen och inspirationen uppe kan det vara en bra idé att läsa böcker om ämnet. I det här inlägget får du tips på några böcker som kan vara värda att kolla in.

Konsten att städa av Marie Kondo

Det går inte att skriva ett inlägg om städning utan att nämna drottningen av städning och att organisera: Marie Kondo. Hon har till och med en egen metod som kallas för KonMari metoden som går ut på att samla alla saker på ett och samma ställe och sedan gå igenom dem. De saker som man inte känner någon glädje av ska man göra sig av med. Hennes bok ”konsten att städa” har översatts till 30 språk runt om i hela världen. 2019 fick hon en egen serie på Netflix som också fick en Emmy nominering. 2015 blev Marie Kondo utsedd till en av de mest inflytelserika personerna av tidningen Forbes.

Martha Stewart’s homekeeping handbook

Martha Stewart känner vi igen som en amerikansk tv-programledare och heminredare. 2006 släppte hon boken Martha Stewarts’ homekeeping handbook där hon delar med sig av sin gedigna erfarenhet och ger råd kring ämnet. Boken fungerar som en guide över hur du tar hand om ditt hem, oavsett hur stort eller litet du bor.

Städa hållbart med ekotipset: husmorstips och ekohacks av Ellinor Sirén

När vi kollar på topplistan över böcker om städning i Sverige så ligger denna i topp. I städa hållbart med ekotipset: husmorstips och ekohacks som är skriven av Ellinor Sirén får vi lära oss hur vi kan hålla rent i vårt hem på ett sätt som också är bra för miljön. Boken släpps under våren 2021 och innehåller allt ifrån husmorstips på hur du gör städprodukter med det du har hemma till tips och råd på vad du kan tänka på om du vill att städningen ska vara hållbar.

Hushållshandboken: allt du behöver veta för att sköta ett hem av Hans Reuterskiöld

Det här är boken du kan ge bort till någon som är nyligen utflugen från föräldrahemmet. I Hans Reuterskiölds bok får du tillsammans med härliga illustrationer tips på hur du sköter ditt hem. Allt från sophantering till att rensa avlopp.