Bra böcker att läsa

Det finns oändligt många böcker och flera kommer hela tiden, så hur ska man veta vilka man bör ha läsa? Många tycker mest om deckare, andra skönlitteratur eller facklitteratur. Vissa böcker som trots olika samtider är lika intressanta är klassikerna. Det finns de som nu kan kallas klassiker och det kommer hela tiden nya i sin samtid. Här är några exempel på bra böcker:

Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón

 

Boken släpptes 2001, blev snart populär och översattes till många språk, bland annat till svenska. Boken handlar Daniel Sempere som vid tio års ålder får följa med sin far till Barcelona och ”De bortglömda böckernas gravkammare. Daniel hittar där romanen Vindens skugga  som är skriven av en bortglömd författare, Juliàn Carax. Han läser den under natten och blir fullständigt besatt av både boken och den gåtfulle författaren.

Da Vinci-koden av Dan Brown

Denna bok kom ut 2003 och blev så populär att både den och de följande delarna i serien filmatiserades. Huvudkaraktär är Robert Langdon som är konsthistoriker och symbolexpert. Han befinner sig på en resa i Paris när den gamle intendenten på Louvren hittas hänsynslöst mördad på museet. När polisen hittar ett märkligt chiffer intill kroppen, kallar de dit Langdon i hopp att han kan hjälpa dem att lösa mordet.