Läs billigt som pensionär

Äntligen tid för att läsa! Kanske har du gått ett helt yrkesliv och bara längtat efter långa fria dagar att sjunka in i en god bok. Som pensionär har du alla möjligheter att checka av titlarna på att läsa-listan och med hjälp av någon av de seniorrabatter som kan hittas online behöver läsningen inte bli en dyrbar hobby.

 

Ett tips för att hitta en bra deal för böcker och läsning är att kolla in sajter som https://seniordeal.se/ där du kan hitta inte bara bokrelaterade rabatter utan även erbjudanden som kan hjälpa dig få ned många olika kostnader kring exempelvis hälsa, mobilabonnemang, glasögon och annat. Även om du följt guider om knep för att få så hög pension som möjligt är pensionen oftast mindre än vad du tidigare är van att tjäna, så en bra rabatt är aldrig fel!

 

Du har säkert redan en hel hög med boktitlar du vill sätta tänderna i, men om du vill känna dig med i tiden kommer här tips på två nyutgivna böcker du verkligen borde läsa. Att ha gått i pension innebär såklart inte att du inte är intresserad av att hänga med i samtidslitteraturen! Du själv må vara en klassiker, men den hyllan behöver du inte begränsa din läsning till.

 

Mats Strandbergs Konferensen är perfekt för dig som vill känna dig nöjd med att ha pensionerat dig från arbetslivet. Den konferens Strandberg skickar sina karaktärer på är nämligen en riktigt skrämmande historia med ond bråd död på schemat. ”En blodig thriller om den värsta teambuildingen någonsin” – det här är en riktigt läskig skräckroman för dagtidsläsning!

Senaste året största debutantsensation måste sägas vara Lydia Sandgren och hennes roman Samlade verk. Augustprisvinnare 2020 och av Aftonbladet beskriven som ”700 sidor litterär lyskraft”. I Samlade verk möter vi en konstnärsvärld i 1980-talets Göteborg, en riktig nostalgitripp alltså. Romanen behandlar frågor i fältet mellan fiktion och sanning, ett grepp som verkligen ligger i tiden.